Cena bitkoina skočila nakon što je američki predsednik izjavio da nije “fan”

Cene bitkoin (BTC) je odreagovala pozitivno 12. jula, nakon kritičkog tvita američkog predsednika, Donalda Trampa, koji je postao glavna tema razgovora u kripto zajednici.

Market visualization courtesy of Coin360

Podaci sa Coin360 su pokazali da je BTC/USD par u plusu 0,9% nakon značajnog pada u četvrtak.

U vreme pisanja vesti, par se trgovao na nivou oko 11.600 dolara, a pre toga je odskočio od nivoa podrške koji je blizu 11.000 dolara.

Bitcoin 7-day price chart

Volatilnost se smanjila tokom proteklih devet sati, uprkos prvim javnim komentarima Trampa u vezi sa kriptom, koji su se pokazali veoma negativnim.

“Ja nisam obožavalac bitkoina i drugih kriptovaluta, koji nisu novac i čija je vrednost vrlo volatilna i bazirana na staklenim nogama”, naveo je on ranije.

“Neregulisana kripto aktiva može olakšati nezakonito ponašanje, uključujući trgovinu drogom i druge nezakonite aktivnosti”, dodao je on.

Jednako odbacujući i protokol o digitalnoj valuti Fejsbuka, Trampovo pljuvanje bitkoina ipak nije uspelo da ostavi utisak na tržištu, jer BTC/USD par nije pokazao nikakve promene u ponašanju nakon objave tvita i komentara na tvit

“Na tržištu ništa novo, nije ni čudo što svi pričaju o Trampu”, navodi trgovac i investitor Džoš Rejdžer u svom najnovijem komentaru.

OVaj fenomen naglašava novootvorenu otpornost bitkoina na spoljne kritike, koje su se samo povećale 2019. godine.

Među investitorima, skoro sva pažnja je bila usmerena na Trampa, gde su mu mnogi zahvalili što je privukao pažnju na sektor i dokaz da njegova podrška nije važna.

“Dobar posao (Donalda Trampa) za obezbeđivanje više svesti (o bitkoinu)”, poručeno je u jednom odgovoru koji je stekao dosta podrške i koji je u prilogu imao grafikon Gugl trendova.

Drugi su pokušali da ubede Trampa da se predomisli, uključujući direktora Trona, Džastina Sana, koji ga je pozvao na večeru sa Vorenom Bafetom koja je izlicitirana u okviru prikupljanja dobrotvornih priloga.

Među altkoinima, imamo dosta raznovrsnu sliku.

Iter (ETH), je pokazao malu promenu u svom generalno slabom trendu, pao je za 1% u poslednjih 24h i sada se nalazi na nivou od 270 dolara.

Ether 7-day price chart

Drugi su, međutim, zabeležili dobitke. Binance coin (BNB) je zabeležio rast od 6,3% u istom periodu, dok je EOS (EOS) ostvario 2,3%, a lajtkoin (LTC) 1,3%.

Bitkoin SV (BSV) je pao uprkos pritisku na bitkoin. Ranije je token uspevao da kapitalizuje pad bitkoina, ali je tu osobinu izgubio.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit