Cena bitkoina: Proboj zlata bi mogao da pogura BTC iznad 12.000 dolara

Cena bitkoina (BTC) ostaje prilično dinamična 13. avgusta, uprkos novom kašnjenju odlaganju fonda berzanskog indeksa (ETF) od strane američkih regulatora.

Market visualization

Na cenu bitkoina ne utiče odlaganje ETF bitkoina

Podaci sa Coin360 su pokazali da se BTC/USD par drži iznad nivoa od 11.000 dolara, a odlaganje odluke o prihvatanju ETF bitkoina je manje nego ikada ranije uticalo na tržište.

Bitkoin je pao za 0,22% u vreme pisanja vesti, dok je nedeljni gubitak 7%. Sve to je u kontrastu sa najvišim nivoom cene od početka 2019. godine na zatvaranju u nedelju.

Bitcoin 7-day price chart

Kako je objavio Cointelegraph, prethodne odluke američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) u vezi sa ETF-om su izazvale znatno više neizvesnosti za bitkoin, a cena je podlegla pritisku na dole.

Analitičari umesto toga traže snagu u zlatu da bi utvrdili da li bi bitkoin mogao na gore.

Odnos bitkoina prema plemenitom metalu kao sigurnom utočištu za investitore okupio se proteklih nedelja, zbog nemira u Kini koji se poklapao sa novim podsticajem za BTC/USD par na preko 12.000 dolara.

Kripto trgovac i programer, poznat na Tviteru kao RideTheLightning, navodi da je zlato trenutno na vrhu svog kratkoročnog opsega i očekuje se proboj.

Na altkoin tržištima tokeni su varirali oko bitkoinovih performansi, dobijajući ili gubeći do 2,5%.

Od top20 kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji, bitkoin keš (BCH) je predvodio sa rastom od 2,3% na dnevnom nivou, dok je binance coin (BNB) porastao za 1,3%.

Iter (ETH), najveći altkoin, je u istom vremenskom periodu pao za 1,5%, jer kontinuirani opadajući trend je doveo novčić do najlošijeg odnosa i sa USD i sa BTC. Iter se nije trgovao na ovom nivou sa bitkoinom još od marta 2017.

Istraživanje koje je sprovedeno ove nedelje je ipak pokazalo snažno uverenje da će se ETH/USD par u budućnosti vratiti iznad 1.000 dolara.

Ether 7-day price chart

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta iznosi 294 milijarde dolara, što je ponovo nešto niže nego u ponedeljak, dok udeo bitkoina i dalje iznosi blizu 69% ukupnog iznosa.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit