Cena bitkoina pala ispod 10.800 dolara dok se kripto tržište priprema za Bakkt

Cena bitkoina (BTC) je nastavila da se kreće oko 10.500 dolara 5. septembra, pošto najveća kriptovaluta nije uspela da probije nivo od 11.000 dolara.

Market visualization

Bitkoin se krčka nakon najnovijeg skoka ka 11.000 dolara

Podaci Coin360 su pokazali manje volatilnosti za BTC/USD par u četvrtak, nakon naglog skoka od preko 1.000 dolara početkom nedelje.

U vreme pisanja vesti, bitkoin se trgovao na nivou od 10.620 dolara, u poređenju sa samo 9.350 dolara u istom trenutku prošle nedelje.

Bitcoin 7-day price chart

Dobitak od 12% za period od sedam dana je podstakao analitičare, koji su odustali od pesimističkih prognoza i prognoziraju nastavak uzlaznog zamaha.

Za Filb Filb-a, popularnog bitkoin trgovca, pokretanje institucionalne trgovačke platforme Bakkt krajem septembra je najbliži takav odlučujući trenutak.

“Bitkoin nastavlja da se konsoliduje iznad 10.000 dolara”, rezimirao je u privatnim komentarima, dodajući:

“Mnogi se nadaju da će moći da kupe po ceni ispod 9.000 dolara; tržište retko nudi ono što se želi i ne bih se iznenadio ako su prisiljeni da kupuju po višoj ceni. Ali da sačekamo da vidimo šta se dešava sa lansiranjem Bakkt-a.”

Iako mišljenja sugerišu da će potražnja za Bakkt-ovim fizički isporučenim bitkoin fjučersima biti velika, aktivnost tek treba da počne, a depoziti klijenata počinju da se prihvataju od petka ove nedelje.

Altkoini nastavljaju sa gubicima

U međuvremenu, poslednja konsolidacija bitkoina nastavlja da vrši pritisak na tržištima altkoina. Većina vodećih tokena izgubila je nekoliko procenata u četvrtak, pošto nisu uspeli da isprate rast bitkoina.

Iter (ETH), najveći altkoin prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, se pokazao lošije od bilo kog u prvih dvadeset i trguje se na nivou od 171 dolara, što predstavlja pad od 3,4% u periodu od 24h.

Kao što je trgovac Nik Kot upozorio u četvrtak, dalji pad na ispod 160 dolara bi mogao da bude negativan efekat i za bitkoin.

“Pad ispod 160 dolara bi doveo do katastrofe za bikove. Pretpostavljam da bi većina /USD parova, uključujući bitkoin, takođe pala”, napisao je.

Ether 7-day price chart

Drugi su izgubili između 1% i 3% u periodu od 24h, dok je samo monero (XMR) išao na gore, zabeleživši rast od 3,2%.

Udeo bitkoina u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji kriptovaluta koja iznosi 267 milijardi dolara je iznosio 71%.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit