Cena bitkoina ide ka 11.000 dolara nakon Manučenovog govora; moguća “medveđa zamka”

Bitkoin (BTC) je izgledao spreman da se ponovo uhvati u koštac sa nivoom od 11.000 dolara 16. jula nakon što se odbio sa najnižih nivoa kada je vlada SAD ponovo uvela svoj stav prema sektoru.

Market visualization courtesy of Coin360

Podaci iz Coin360 prikazuju par BTC/USD na nivou od 10.715 dolara u utorak, dok je par stekao 800 dolara u poslednjih 24h.

U ponedeljak, američki sekretar za Trezor Stiv Manučen je pružio mešovite signale o bitkoinu na konferenciji za novinare, s tim da su reakcije ipak pokazivale znakove da buduća politika prema kriptovalutama neće biti restriktivna.

Prethodno, pojavila se zabrinutost da bi predsednik Donald Tramp, nakon tirade na Tviteru prošle nedelje, mogao da pokuša da prisili de fakto zabranu trgovanja bitkoinom u SAD.

Sada, analitičari traže ohrabrujuće znakove da će bitkoin krenuti na gore.

Džoš Rejdžer, investitor i trgovac, je sugerisao da bi novi uzlazni trend mogao da se pojavi nakon što BTC/USD par probije otpor na nivou od 11.153 dolara.

Nasuprot tome, zatvaranje ispod 10.191 dolara bi predstavljao signal da ulazimo u opadajući trend, dok je između dva nivoa “neutralna” teritorija.

Bitcoin 7-day price chart

Filb Filb je u međuvremenu pozvao na oprez, uprkos tome što je cena bitkoina odskočila od nivoa od 10.600 dolara, shodno njegovom predviđanju.

Analitičar je prethodno upozorio da su niži padovi neizbežni pred novim nagomilavanjem bitkoina na početku nedelje, nešto što se nije ostvarilo.

“Voleo bih da vidim da se cena odbije od nivo od 10.600 dolara kao dobar znak. Uprkos mojim pesimističkim razmišljanjima početku trgovanja u utorak, potrebno mi je više uveravanja da ovo nije “medveđa zamka””, rekao je pratiocima na Telegramu.

Međutim, u poređenju sa altkoinima, bitkoin ostaje čvrsto na vrhu, postavljajući dvogodišnji rekord udela tržišne kapitalizacije od skoro 67% dok su drugi tokeni propadali.

Iter (ETH) je uspeo da izbegne dalje gubitke u utorak, trgujući na nivou od 227 dolara.

Ether 7-day price chart

Bitkoin keš (BCH) i bitkoin SV (BSV) su najgore prošli među prvih dvadeset u ponedeljak, mada su u međuvremenu uspeli da se oporave. I jedan i drugi su skočili za 8% u međuvremenu.

Drugi su se pokazali relativno lošijim, a binace coin (BNB) i stelar (XLM) su izgubili oko 1,5%.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit