Broj blokčein i kripto lobija utrostručen tokom 2018-e godine

Broj lobija koji rade na pitanjima vezanim za blokčein tehnologiju u Vašingtonu utrostručio se tokom 2018. godine, prenosi 18. marta Politico.

Broj entiteta koji lobiraju za digitalne valute i blokčein navodno je porastao skoro tri puta u toku prošle godine, dosegnuvši 33 projekta u četvrtom kvartalu 2018. u odnosu na 12 u istom periodu 2017. Godine.

Džeri Brito – izvršni direktor neprofitne organizacije Coin Center koji radi sa predstavnicima Vorenom Dejvidsonom (republikanac iz Ohaja) i Darenom Sotom (demokrata iz Floride), obojica poznati po svom naklonjenom stavu prema kriptovalutama – navodno je tvrdio da je rast rezultat regulative hartija od vrednosti.

U januaru je Soto izjavio da većina kriptovaluta ne bi trebalo da bude regulisana od strane regulatora za hartije od vrednosti. Prema Sotou, kriptovalute bi trebalo da nadgledaju Komisija za trgovanje robnim fjučersima i Federalna komisija za trgovinu – a ne da se klasifikuju kao hartije od vrednosti u okviru Komisije za hartije od vrednosti.

Blokčein kompanije navodno se suočavaju s većim poteškoćama kada je reč o implementaciji tehnologije izvan digitalnih valuta. Prema lobistkinji Dini Elis Rokajnd, blokčein firme su još uvek u ranim fazama osvajanja saveznika u Kongresu. Izi Klejn iz grupe Klejn/Džonson podržane riplom, koja lobira za koaliciju “Osiguravanje američkog interneta vrednosti”, kaže:

“Mislim da kada imate novu tehnologiju i nove platforme u starijim i jako regulisanim prostorima, treba vam sva podrška koju možete da dobijete.”

Prošle godine, vodeći industrijski lideri poput kripto berze Coinbase, tehnološkog startapa Protocol Labs, kao i Digital Currency Group-a i Polychain Capital-a, formirali su “prvu” lobističku grupu koja predstavlja blokčein industriju u Vašingtonskoj Blokčein Asocijaciji će navodno predstavljati preduzetnike i investitore koji se bave projektima zasnovanim na blokčeinu.

Nedavno je Kevin Mekarti, trenutni lider republikanske manjine u Predstavničkom domu SAD-a, rekao da blokčein može Kongres učiniti efikasnijim i transparentnijim mestom. Mekarti je izjavio:

„Blokčein menja i transformiše bezbednost finansijske industrije. Zašto bismo čekali i zašto ne bismo sami usvojili blokčein, kako bismo mogli da ispitamo tehnologiju, ali i transparentnost našeg zakonodavnog procesa?”


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit