Breaker Magazin prekida sa radom zbog neizvodljivosti biznis plana

Časopis Breaker (Breakermag), američka onlajn kripto publikacija, navodno se gasi, prema izveštaju The Block-a od 29. aprila.

Pokrenuta u julu 2018. godine, publikacija će navodno prestati sa radom zbog neizvodljivosti biznis plana, navodi se u saopštenju, navodeći anonimne izvore koji su upoznati sa tim pitanjem.

Kreirana od strane novinara i poslovnog tehničkog autora Ben Schillera, Breakermag je urednički nezavisna stranica u vlasništvu blokčein kopanije SingularDTV, koja je ranije ove godine promenila naziv u u Breaker.

Breaker Magazine je poznat po svom specifičnom obliku detaljnih priča o glavnim industrijskim pitanjima vezanim za blokčein, kriptovalute i njihove aplikacije, sa uređivačkim pozicioniranjem kao “uzdizanjem čitave industrija, izazivanjem radikalno demokratskih ideja i stvaranjem nove elite”.

Prema izveštaju, jedan od razloga za navodno zatvaranje Breakermaga je visoka potrošnja sa stanovišta matične kompanije Breaker, navode izvori.

U oktobru 2018. godine, Breakermag je objavio istragu u kojoj je otkriveno da glavni kripto-servisi kao što su NewsBTC i Bitcoinist uzimaju novac od kompanija u zamenu za pokrivanje priča o njima.

U martu je blokčein novinarsko društvo Civil zvanično najavila početak rada. Platforma je dizajnirana da podrži nezavisno novinarstvo i ima za cilj da razvije onlajn alternativni model za novinarstvo.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline