Blokčein projekat Thor iz San Franciska se gasi

Blokčein projekat iz San Franciska ‘Thor Token’ se gasi jer “nije bio u mogućnosti da postane popularan i stekne komercijalni uspeh”. Ovu vest objavio je suosnivač i izvršni direktor kompanije Thor, Dejvid Čin, 9. aprila.

Thor – koji je izgrađen na Neo-u (NEO) – objavio je da zatvara svoja vrata jer navodno nije mogao da prikupi dovoljno kapitala da se suoči sa nedostatkom prodaje, kao i da pronađe novo mesto gde bi mogao da ima koristi od više resursa.

Čin je u postu otkrio da kompanija pokušava da pronađe pravu osobu ili entitet kome će predati Thor projekat kako bi i dalje postojao, ali u ovom trenutku nije uspeo da ga pronađe. Čin dalje navodi:

„Thor će prestati sa radom u bliskoj budućnosti, s obzirom da nema drugih ponuda za finansiranje ili nabavku. […] Svi Thor kodovi i proizvodi će ostati otvoreni za zajednicu da ih koristi i modifikuje u svoju korist.”

Poslednjih meseci došlo je do zatvaranja raznih projekata digitalne valute. Prošlog decembra, pojavile su se vesti da bi veliki američki stejblkoin projekat Basis mogao da ugasi svoje operacije i vrati većinu od 133 miliona dolara svojim investitorima koje je sakupio u aprilu prošle godine.

U januaru, kineski gigant za rudarenje Bitmain objavio je da će smanjiti svoje poslovanje u Holandiji. Bitmain je rekao da je taj korak deo njegovog dugoročnog plana za uštedu troškova. Bitmain je navodno pretrpeo posledice smanjene profitabilnosti rudarenja bitkoina u proteklih nekoliko meseci, kada je bitkoin (BTC) kružio oko 4.000 dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline