Blockchain Monetization konferencija – primjene blockchain tehnologije u poslovnom svijetu

Nakon uspješne prve konferencije, FintechAdria nastavlja s novim nizom zanimljivih predavanja, no ovaj puta fokus će biti na primjenu blockchain tehnologije u poslovanju. Digitalna privatnost, financijski nadzor, blockchain i korporativna komunikacija, decentralizirane autonomne organizacije samo su neke od tema koje će biti pokrivene na ovoj konferenciji. Blockchain monetization konferencija održati će se 6.4.2018. u prostoru Forum Zagreb.

Primjena u svijetu poslovanja

Dolazi mnoštvo zanimljivih predavača koji će pokušati približiti realni sektor i pokazati koje su poveznice između blockchain tehnologije i integracije u postojeće poslovne sustave. Predavanje će otvoriti Vlaho Hrdalo, predsjednik UBIK-a i odvjetnik sa snažnim fokusom na blockchain pametne ugovore gdje trenutno piše i doktorsku disertaciju. Tema njegovog predavanja je “Kriptovalute, digitalna privatnost i financijski nadzor.”

Nakon njega dolazi Tadej Slapnik, državni tajnik u uredu premijera Republike Slovenije koji će sa svojim predavanjem pod nazivom “Inicijativa Blockchain Europa” pobliže opisati status Slovenije koja veoma uspješno prednjači pred mnogim EU državama po pitanju stvaranja blockchain ekosustava za tvrtke i projekte bazirane na ovoj tehnologiji.

Iza toga, još jedan kolega iz Slovenije, Mitja Pirc, konzultant Cofound.it kao jedne od najuspješnijih slovenskih ICO platforma koja pomaže raznim timovima odraditi kvalitetne ICO-ove. Njegova tema pod nazivom: “Uspon blockchaina i utjecaj na startup poduzeća, ekosistem kriptovaluta, korporacije i društvo u cjelini” pobliže će opisati doticaj blockchaina s raznim poslovnim i društvenim entitetima.

Nakon pauze za ručak, Momir Dragišić, viši poslovni savjetnik u ACT Grupi, ispričati kako modelirati poslovne projekte i modele te ih uklopiti u Blockchain sa svojim predavanjem: “Blockchain, poslovno modeliranje i društveni utjecaj.”

Iza njega, dolazi nam također suosnivač UBIK-a, Ivan Voras, o kojem smo već pisali na portalu s njegovom nedavno objavljenom knjigom o blockchainu i kriptovalutama. On će se pozabaviti s tematikom korporativne komunikacije i kakvu primjenu ima blockchain u istoj. Tema je pod nazivom: Blockchain za korporativnu komunikaciju.

Zadnje predavanje na agendi održat će Mislav Javor, blockchain developer i konzultant te ujedno i CEO Ampnet-a, inovativnog energetskog blockchain startupa za trgovanje električnom energijom. Njegovo predavanje fokusirat će se na Decentralizirane autonomne organizacije.

Konferencija završava s panel diskusijom, a točnu agendu možete pogledati na web stranicama konferencije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit