Blockchain.com integriše Polkadot tokene u svoj novčanik

Luksemburški kripto novčanik i sakupljač podataka, Blockchain.com se udružio sa blokčein protokolom interoperabilnosti Polkadot.

Podsticanje decentralizacije

20. avgusta Blockchain.com je najavio da će integrisati svoj blokčein novčanik sa Polkadot mrežom kako bi podstakao usvajanje i decentralizaciju polkadot tokena (DOT).

Nakon što je integracija završena, korisnici blockchain.com će moći da skladište, šalju i primaju DOT-ove, kao i da glasaju o predloženim izmenama mrežnog protokola i članova saveta.

Novo partnerstvo ima za cilj da promoviše ideje o decentralizaciji. Piter Smit, suosnivač i generalni direktor Blockchain.com-a, je napomenuo u najavi da je Polkadot “tačno ona vrsta namenske mreže” koju kompanija podržava. Izjavio je da tim koji stoji iza Polkadot-a deli viziju Blockchain.com-a za veću decentralizaciju i veću korisničku kontrolu.

Najavljen 2017. godine, Polkadot je prvi projekat Web3 fondacije. Projekat razvijaju osnivač Parity Technologies, osnivač Polkadot-a i suosnivač Itirijuma Gevin Andersen i Itirijumov prvi šef za bezbednostJuta Stejner.

U junu 2019. godine, Polkadot je objavio da je prodao 500.000 DOT-ova po neodređenoj ceni, zadržavajući vrednost kompanije od 1,2 milijarde dolara. Nakon distribucije tokena, Polkadot je predstavio svoju eksperimentalnu verziju protokola nazvanog Kusama.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit