Bjelorusija legalizirala kripto valute i ICO, bez oporezivanja idućih 5 godina

Predsjednik Bjelorusije, Alexander Lukashenko, potpisao je dokument s kojim je unutar države legalizirao kripto valute, ICO-e i pametne ugovore.

Od potpisivanja ovoga dokumenta, sve transakcije i prihod od kripto valuta (uključujući i rudarenje) je oslobođeno plaćanja poreza na idućih 5 godina.

Predsjednik Alexander Lukashenko je u petak izjavio da je potpisao odredbu o razvoju digitalne ekonomije. Objasnio je da je glavni cilj za ovu odredbu kreiranje uvjeta da globalne IT kompanije dođu u Bjelorusiju te tamo otvore svoje urede, razvojne centre i kreiraju popularne svjetske digitalne proizvode.

Ovom odredbom su legalizirane kripto valute, javna ponuda tokena (ICO) i pametni ugovori. A najbitnija je stavka da je ovime Bjelorusija legalizirala transakcije u kripto valutama. Ovo bi moglo poboljšati ekonomiju ove države jer će privatni sektor privući strane investitore i kompanije u ovu bivšu sovjetsku ekonomiju.

Odredbom su legalizirani ICO ali i sve transakcije u kripto valutama, uključujući razmjenu kripto valuta u tradicionalne valute, dok će sva trgovina s njima biti oslobođena plaćanja poreza narednih 5 godina.

Individualci će moći kupovati, pohranjivati, donirati, rudariti i prodavati kripto valute bez opterećenja sa zakonodavnim i poreznim okvirima države.

Bjelorusija je kreirala jedinstvene uvjete za reguliranje kripto valuta, za svoje građane ali i za kompanije i investitore iz ove industrije.

Ovo je super vijest za Bjelorusiju i sigurno će neke kompanije koje operiraju na prostorima Europe početi gledati mogućnosti prebacivanja svoga poslovanja u tu državu. Ovdje se postavlja pitanje kada će Hrvatske kompanije koje posluju u ovome sektoru krenuti prebacivati svoje poslovanje u ovu bivšu sovjetsku državu. Sigurno je jedino da nitko neće čekati našu vladu da donese sličnu odluku, a vrlo vjerojatno će neka slična regulativa biti donesena kada već bude kasno.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline