Bivši predsednik Goldman Saksa kaže da će globalna kriptovaluta doći, ali da to neće biti bitkoin

Geri Kon, bivši predsednik Goldman Saksa i bivši glavni ekonomski savetnik američkom predsedniku Donaldu Trampu, veruje da će doći do pojave svetske kriptovalute u budućnosti, ali će to biti novčić koji se “mnogo lakše razume” od bitkoina.

U intervjuu za CNBC 8. maja, Geri Kon, bivši predsednik Goldman Saksa i bivši glavni ekonomski savetnik američkom predsedniku Donaldu Trampu, veruje da će doći do pojave svetske kriptovalute u budućnosti, ali će to biti novčić koji se “mnogo lakše razume” od bitkoina.

Kon je rekao CNBC-u da misli da će doći do pojave “svetske kriptovalute u nekom trenutku, da će je svet razumeti i da neće biti bazirana na ceni rudarenja, ceni struje i ostalih stvari.”

Bitkoin rudarenje se zasniva na tome da rudari koriste kompjutere kako bi rešili matematičke probleme i napravili novi blok, a za to dobijaju nagradu ( Proof-of-Work koncept). U oktobru prošle godine, izračunato je da je bitkoin trošio 56 miliona kilovati struje na dan po ceni od 6,7 miliona dolara.

Kon je pojasnio da “ne veruje previše u bitkoin”, ali “veruje u blokčein tehnologiju”. Takođe je dodao da će novčić budućnosti “najverovatnije imati neki deo blokčein tehonologije u sebi:

“Biće mnogo lakše razumeti kako je napravljen, kako se kreće i kako ga ljudi koriste.”

Kada je bio upitan o izveštajima da Goldaman Saks planira da ponudi razne opcije za trgovanje sa bitkoinom, Kon je rekao: “Oni treba da urade ono što misle da je najbolje za njihove akcionare.” Kon tvrdi da on nema nikakve akcije u Goldman Saksu.

Kon je rekao Blumbergu danas da planira da “otvori regulisanu banku, ali u digitalnom svetu”, posle napuštanja Trampove administracije ovog marta:

“Imam ideju za kompaniju… bio bi to interesantan koncept pošto imam već ogromno znanje iz sveta bankarstva.”

Bivši direktor Goldman Saksa, Majk Novogratz, je finansirao i trenutno vodi sopstvenu banku za kriptovalute, Galaxy Digital, koja je prema saznanjima angažovala bivšeg izvršnog direktora Goldman Saksa za svog direktora operacija.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline