Bitwise u obraćanju SEC-u: ‘Bitkoin je sada regulisano tržište značajne veličine’

Provajder kripto berzanskih indeksa Bitwise Asset Management održao je još jednu prezentaciju američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) u svojoj licitaciji za regulatorno odobrenje predloženog fonda za trgovanje berzanskim indeksima (ETF) bitkoina.

U memorandumu objavljenom 17. septembra, SEC je objavio Bitwise prezentaciju u kojoj je izneo zašto veruje da su zabrinutosti regulatora u velikoj meri adresirane.

Bitkoin spot tržište sada je efikasnije

Prezentacija je započela preispitivanjem kako se tržište razvijalo i poboljšavalo u poslednje dve godine.

Prvo, spot tržište je postalo efikasnije, sa padom prosečnog odstupanja cena bitkoina na prvih 10 berzi. Iako je to u decembru 2017. bilo nešto ispod 1%, sada je palo i ispod 0,1%.

Izgrađuje se institucionalna infrastruktura bitkoina

Pored toga, mnoge nove službe za kastodi usluge institucionalnog ranga se pojavljuju i dobijaju dozvole od lokalnih jurisdikcija za upravljanje i skladištenje bitkoina za klijente.

U međuvremenu, ove godine su se pojavile rekordne obime trgovanja bitkoin fjučersa na Čikaškoj robnoj berzi (CME), što sugeriše da je danas regulisano tržište fjučersa značajne veličine.

Kripto industriji se apostrofira 95% lažnih izveštaja o obimu trgovanja

Bitwise takođe napominje da je, nakon istraživanja objavljenog ranije tokom godine da je 95% obima trgovine lažno, došlo do nekoliko dešavanja.

Provajderi podataka su reagovali sprovođenjem mera kako bi se osiguralo da su prijavljeni podaci tačniji – sa berzama koje su prijavile smanjenje obima preko 90%.

Obrasci podataka na nekim drugim berzama pomerali su se tako da odgovaraju stvarnim obrascima o kojima svedoči Bitwise. Ali u celini, sada postoji veća svest o postojanju lažnog obima trgovine i više berzi preduzima korake za rešavanje ovih problema.

Sveukupno, efikasnost tržišta bitkoina i kriptovaluta nastavlja da se povećava, zajedno sa obimima trgovanja na top 10 berzama.

Bitwise se nada da će to ublažiti zabrinutosti SEC-a u vezi sa njegovom ETF bitkoin aplikacijom i konačno mu dati zeleno svetlo sledećeg meseca. Međutim, predsedavajući SEC-a Džej Klejton nedavno je potvrdio svoju tvrdnju da je potrebno više regulacije pre nego što se počne sa trgovanjem bitkoinom na većim tradicionalnim berzama.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit