Bitkoin se približio ceni od 5.300 dolara dok američke akcije beleže rast

Sreda, 10. april – većina od prvih 20 kriptovaluta beleži nešto značajnije dobitke u vreme pisanja, a bitkoin (BTC) se približio ceni od 5.300 dolara.

Market visualization courtesy of Coin360

Cena bitkoina je skočila za preko 1% na dan i trguje se za oko 5.272 dolara u vreme pisanja, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Na nedeljnom nivou, trenutna cena je za oko 4% veća u odnosu na 5.038 dolara, cena sa kojom je bitkoin započeo nedelju.

Bitcoin 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Kako je Cointelegraph objavio, japanska Agencija za finansijske usluge razmatrala je odluku da ne svrsta bitkoin u digitalne valute tokom najnovijeg zasedanja.

Itirijum (ETH) i dalje drži poziciju kao najveći altkoin po tržišnoj kapitalizaciji, koja je sada oko 18,9 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, ripl (XRP), ima tržišnu kapitalizaciju od oko 14,8 milijardi dolara u vreme pisanja.

ETH je takođe u porastu za oko 1,5% tokom poslednja 24 sata. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za oko 180 dolara, nakon što je dan započeo sa 177 dolara. Na nedeljnom nivou, ETH je takođe zabeležio rast od oko 5%.

Ethereum 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Čarls Hoskinson, suosnivač Itirijuma i IOHK-a, kompanije koja stoji iz Kardana (ADA), kritikovao je Itirijumov i Eosov pristup razvoju u nedavno objavljenom intervjuu.

Drugi najveći altkoin ripl je porastao oko 1,6% tokom 24 sata u vreme pisanja i trenutno se trguje po ceni od oko 0,356 dolara. Na nedeljnom nivou, trenutna cena je preko 1% niža od one sa kojom je započeo nedelju, ali i dalje je preko 8% veća u odnosu na nedeljni minimum od prošlog četvrtka.

Ripple 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta, najznačajniji rast je zabeležio Eos (EOS) od 7%. Kardano (ADA) takođe beleži veću volatilnost od većine novčića danas, više od 4% u vreme pisanja.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta u vreme pisanja je 182,7 milijardi dolara, što je skoro 3,3% više od 176,7 milijardi dolara, vrednost od pre nedelju dana

Na tradicionalnim tržištima, berza u Sjedinjenim Državama do danas beleži dobitke, sa S&P 500 0,21% i Nasdaq-om za 0,46%. CBOE Indeks volatilnosti (VIX), sa druge strane, izgubio je 2,73% na dan do vremena pisanja

Ranije danas, CNBC je izvestio da su američke akcije do sada imale malo pomaka, jer investitori čekaju da Federalne rezerve objave svoju zaradu.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline