Bitkoin se muči nakon blokčein nedelje, moguć novi regulatorni pritisak

Bitkoin se muči posle blokčein nedelje i sa povećanom regulativom, svi ostali glavni tokeni su takođe u crvenoj zoni.

Kriptovalute nastavljaju da opadaju, pošto su svi vodeći novčići u crvenoj zoni. Bitkoin (BTC) se bori da pređe iznad 8.500 dolara zbog zabrinutosti od povećane regulative, kako navodi Neim Aslam, glavni tržišni analitičar kompanije Think Markets:

“Nedavna rasprodaja je došla nakon vesti iz Kine da je tržište ICO [inicijalna ponuda novčića] i dalje veoma aktivno i postoje strahovi da će Kina dodatno povećati strogu regulativu.”

COIN360

U izveštaju kineskog ministarstva industrije i informacionih tehnologija, vlada je ponovila svoj stav prema “određenim rizicima koji se ne mogu zanemariti” u pogledu ICO-a, piramidalnih šema i mutnih radnji. Izveštaj upoređuje trenutnu klimu sa ranim danima interneta, savetuje javnost da se uzdrži od “prekomerne špekulacije” i “lažne propagande”.

Pored strahova od regulative, uzbuđenje oko mogućeg rasta cene nakon blokčein nedelje i Konsenzus konferencije u Njujorku pokazalo se kao besmislica. Tom Li, suosnivač Fundstrat Global Advisors-a, koji je poznat po svojim optimističnim prognozama o ceni BTC-a, priznao je da je njegova prognoza o mitingu nakon konferencije bila pogrešna.

Dok je cenu od preko 8.500 dolara teško održati, podrška na 8.000 dolara se i dalje drži. Prema Market Watch-u, kako se opseg sužava, verovatnoća probijanja te granice raste. BTC-om se skoro šest nedelja trgovalo sa između 7.800 i 10.000 dolara. U vreme pisanja BTC-om se trguje sa 8.095 dolara i smanjuje se za 4,25% u toku perioda od 24 sata.

Picture

Itirijum (ETH) je takođe u padu, trguje se sa 653,79 dolara sa padom od 6% u toku perioda od 24 sata u vreme pisanja. Prošle nedelje, Eplov susonivač Stiv Vozniak uporedio je Itirijum sa Eplom, rekavši da ga “zanima, jer može da radi svašta i zato što je to platforma.”

Picture

Altkoini su takođe u crvenoj zoni. Lajtkoin (LTC) je opao za 3,74% u periodu od 24 sata na 129,78 dolara, dok je bitkoin keš (BCH) pao za 7,48% na 1.145 dolara. Takođe, tokom perioda od 24 sata, i EOS i ripl (XRP) su u padu od 6,42% i 3,24%, a trguju se sa 12,60 dolara i 0,65 dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.