Bitkoin kruži iznad 7.000 dolara dok glavne kriptovalute beleže minimalne korekcije

Nedelja, 12. maj – većina od prvih 20 kriptovaluta beleži značajne gubitke na dan u vreme pisanja, dok se bitkoin (BTC) drži iznad 7.000 dolara.

Coin360

Bitkoin je u padu za oko 1,5% na dan i trguje se za 7.040 dolara u vreme pisanja, prema CoinMarketCap-u. Ipak, BTC je takođe za 6% u padu u odnosu na dnevni maksimum od 7.500 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za skoro 23%.

Bitcoin 7-day price chart

Iter (ETH) se drži kao najveći altkoin po tržišnoj kapitalizaciji, koja trenutno iznosi 20 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, ripl (XRP), ima tržišnu kapitalizaciju od 13,4 milijarde dolara u vreme pisanja.

Podaci sa CoinMarketCap-a pokazuju da je ETH u padu za preko 2,25% u protekla 24 časa. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za oko 189 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić je zabeležio cenovni rast od preko 16%.

Ether 7-day price chart

Direktor kripto analitičke firme Mesari Rajan Selkis nadavno je izneo prognozu da se prelazak na proof-of-stake (PoS) Itirijum verziju 2.0 neće dogoditi do 2021. godine.

XRP je u padu za manje od 1% tokom protekla 24 časa i trenutno se trguje za oko 0,317 dolara, a na nedeljnom nivou novčić je u porastu za 6%.

XRP 7-day price chart

Među top 20 kriptovaluta, samo tri novčića beleže dobitke na dan u vreme pisanja. Bitkoin keš (BCH), binance coin (BNB) u deš (DASH) su u porastu do 2,5%.

U vreme pisanja, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je 212 milijardi dolara, preko 17% više u odnosu na vrednost od pre nedelju dana.

Total market capitalization 7-day chart

Kao što je Cointelegraph objavio, direktor Galaxy Digital-a Majkl Novograc je rekao da bitkoin neće promeniti svet jer je samo čuvar vrednosti, ali decentralizovani web 3.0 hoće.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit