Bitkoin dobija fizičku formu: Švajcarski startap lansira pilot projekat prodaje BTC novčanica

Prema izveštaju objavljenom 3. maja Tangem, startap koji posluje u Švajcarskoj i Singapuru, je lansirao pilot prodaju BTC novčanica.

Tangem novčanice, koje su opisane u izveštaju kao “pametne novčanice” sa čipom razvijenim od strane Samsung Semiconductera, dozvoljavaju potrošačima da fizički nose BTC u nominalama od 0.01 (oko 96 dolara) i 0.05 BTC (oko 482 dolara). Prva emisija će se sastojati od 10.000 novčanica i biće poslate iz Singapura do potencijalih partnera i distributora širom sveta.

Prema izveštaju, ideja za pravljenje fizičkih novčanica za BTC je delom da bi se olakšalo trošenje kriptovaluta, poboljšala jednostavnost, bezbednost, način za nabavljanje, čuvanje i cirkulaciju kriptovaluta.

Singapur ima reputaciju da je centar za kriptovalute i blokčein razvoj u Aziji. Od skora singapurska Finteh asocijacija i Finteh asocijacija Japana su potpisale memorandum o razumevanju i saradnji na finteh razvoju. Početkom aprila, Kina i Singapur su kompletirale dostavu benzina koristeći samo blokčein tehnologiju. U maju ove godine, singapurska centralna banka je potvrdila svoju odlučnost da koristi blokčein za transakcije izvan zemlje.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline