Bitkoin čuva nedavne dobitke usred mešovitih izgleda tržišta

Nakon što je vodio impresivan nedeljni rast, bitkoin čuva svoje novostečene dobitke, dok druge velike kriptovalute šalju mešovite vibracije.

25. jul: Bitkoin (BTC) čuva svoje novostečene bobitke, što je dovelo do toga da cena ostane iznad 8.000 dolara. Prema podacima sa Coin360, druge vodeće kriptovalute beleže mešovite vibracije.

Market visualization

Bitkoinom (BTC) se trguje za oko 8.200 dolara u vreme pisanja, sa povećanjem za oko pola procenta na dan. Vodeća kriptovluta je u ranim trgovinskim časovima porasla na 8.483 dolara – cena koja nije viđena od sredine maja – nakon čega se ponovo vratila na sadašnji nivo.

Nedeljni i mesečni dobici bitkoina su na optimističnih 10 i 34 procenta, prema podacima iz indeksa cena Cointelegraph-a.

Bitcoin 24-hour price chart

Dominantnost BTC-a po tržišnoj kapitalizaciji nastavlja da raste, sada iznosi 47,2% prema CoinMarketCap-u, nakon što je dostigla rekordni nivo ranije ove nedelje.

Suosnivač Reddit-a, Aleksis Ohanijan – čija je VC firma Initialized Capital bila jedna od prvih investitora u američku berzu Coinbase – rekao je u novom intervjuu da je “pouzdani” novčić “sigurno najsnažniji”, napominjući da “koliko god da je bio nestabilan… [bitkoin] nastavlja da raste tokom vremena.”

Itirijumom (ETH) se trguje za oko 471 dolara u vreme pisanja, sa gubitkom od oko 1% na dan. Glavni altkoin je zabeležio značajno kretanje cena između jutrošnjeg maksimuma od 484 dolara i naknadnog pada na čak 464 dolara. Itirijum sada gubi 4,84% nedeljno, ali je skoro 1% u porastu na mesečnom nivou.

Ethereum’s 24-hour price chart

Na listi CoinMarketCap-a, prvih 10 novčića po tržišnoj kapitalizaciji su mešoviti, sa negativnim fluktuacijama ograničenim na ispod 3%, a najsnažniji dobici su na oko 1% na dnevnom nivou.

Bitkoin keš (BCH) je u padu za oko 2,5% i trguje se za 838 dolara u vreme pisanja, nakon dnevnog pada na 833 dolara, prema CoinMarketCap-u.

Bitcoin Cash 24-hour chart

U međuvremenu, EOS je među prvih 10 pokazao najbolji učinak, sa solidnim rastom od 1% i trguje se za 8,48% u vreme pisanja.

Lajtkoinom (LTC) se trguje za oko 86,89 dolara, sa padom od oko 1% u toku dana, a kardano (ADA) je u gubitku za skoro 3% i trguje se za oko 0,17 dolara u vreme pisanja.

Od prvih 20 novčića na CoinMarketCap-u, Binance-ov token Binance Coin (BNB) – 18. na listi – skočio je skoro 10% za dan, trgujući se za oko 13,13 dolara u vreme pisanja. Vrednost tokena je ipak malo manja od njegovog nedeljnog maksimuma od 13,72 dolara.

Tezos (XTZ) je pogođen strmim gubicima od gotovo 5%, trgujući se za oko 2,13 dolara u vreme pisanja, nakon vesti da će jedan od “velike četvorke”, revizor PricevaterhouseCoopers (PwC) sprovesti spoljnu reviziju svojih finansija i operacija.

Iako je fondacija najavila vest kao prelomnu tačku – to je “prva” velika blokčein organizacija koju će nadgledati PwC – vest je možda ipak privukla novu pažnju na polemike koje opsedaju projekat od prošle godine.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je oko 297 milijardi dolara u vreme pisanja, nakon što je porasla na oko 304 milijarde dolara tokom ranih sati trgovanja.

Total market capitalization of all cryptocurrencies

ETorov viši analitičar Meti Grinspen danas je rekao da je ovonedeljni rast cene bitkoina bio vođen skokom u trgovini na japanskim i korejskim kripto tržištima, uz napomenu da su prosečne stope transakcija BTC-a po prvi put od februara ove godine iznosile malo preko 2,5 po sekundi.

1-year chart of Bitcoin’s average transaction rate

Kao znak rastućeg statusa nove industrije, Fortune je ove nedelje objavio verziju svoje prestižne “40 under 40” liste sa fokusom na kripto po prvi put, posvećenu isključivo inovatorima na čelu “finansijske revolucije” predvođene kriptovalutama i blokčeinom.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit