Bitcoin dominira kripto tržištem

U vrijeme pisanja članka Bitcoin dominira tržištem sa 60.5%, to je prvi puta nakon Travnja da Bitcoin prelazi 60% tržišta.

Tržišna kapitalizacija Bitcoina iznosi 120 milijardi dollara, dok cijela kapitalizacija kripto tržišta iznosi 198 milijardi dolara, te time Bitcoin zauzima više od 60% ukupne kapitalizacije.

Početkom godine, Bitcoin je dominirao tržištem s 87%, no tada je ukupna kapitalizacija tržišta iznosila svega 18 milijardi dollara, od čega je 16 milijardi iznosio udio u Bitcoinu.

S porastom ICO-a, te raznih alt coinova, Bitcoin je u Lipnju ove godine pao na svega 40% ukupne kapitalizacije. Što je bila najniža razina u cijeloj povijesti kripto valuta, no već idući mjesec se Bitcoin krenuo lagano penjati.

Ethereum odmah iza Bitcoina

Iako nije ni blizu Bitcoinu, svakako je vrijedno spomenuti da Ethereum ima 14% ukupne tržišne kapitalizacije. Ako ponovno Bitcoin počne gubiti dominaciju, vrlo je vjerojatno da će Ethereum preuzeti njegovu poziciju.

Iako je Ethereum ušao u 2017-tu s manje od 4% kapitalizacije, jako je brzo odskočio i skoro prestigao Bitcoin. To se skoro dogodilo kada je Bitcoin pao na 40% kapitalizacije, jer je tada Ethereum imao rekordnu kapitalizaciju od 32%.

Nakon Bitcoin i Ethereuma, treći na poziciji se nalazi Bitcoin Cash sa svega 5.22%, Ripple se nalazi na četvrtom mjestu sa 4.09%, dok je Litecoin na petom mjestu sa 1.52%.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit