Binance vraća opciju trgovanja leveragem!

Binance lansira vlastite leverage tokene na svojoj kripto burzi. Iako je burza uklonila FTX leverage token iz svoje ponude, Binance tvrdi da postoji ključna razlika koja razdvaja dva tokena.

Binance odlučio dodati svoj leverage token

Binance je uklonio FTX leverage tokene u ožujku, navodeći “nerazumijevanje” za isti među svojim korisnicima, koji su uglavnom mali trgovci. Samo nekoliko dana prije uklanjanja FTX leverage tokena, Binance je testirao ugovore o kripto opcijama na svojoj platformi. Opcije se smatraju jednim od najsloženijih derivativnih proizvoda.

Nakon manje od dva mjeseca, Binance je najavio lansiranje vlastitog proizvoda, leverage tokena. Binance tvrdi da njihovi leverage tokeni nisu slični FTX tokenima te da će donijeti širi spektar opcija trgovcima na platformi.

Prednost Binance leverage tokena nad FTX-om?

FTX leverage tokeni djeluju točno poput ETF-ova s ​​efektom poluge (leverage-a). Postoji unaprijed određena količina poluge, recimo, puta 3. Na kraju svakog trgovačkog dana profiti i gubici se rebalansiraju kako bi količina poluge ostala ista. Ti rebalansi dodavali su pretjeranu složenost u izračunavanje profita i gubitaka za FTX leverage tokene.

Binance je u izjavi za Cointelegraph tvrdio kako njihovi leverage tokeni neće biti rebalansirani na kraju svakog dana, već će to činiti samo ako se smatra potrebnim. Kripto burza vjeruje da će to pomoći dugoročnim ulagačima da zadrže te pozicije uz bolju zaštitu od gubitaka i likvidacije.

Hoće li ovakav leverage sustav biti održiv?

Nedostatak konstantnog rebalansa znači da 1,5x do 3x leverage obećanja Binancea zapravo nisu realna, jer će se inherentni leverage na poziciji povećati bez toga. Do sada je nepoznato koji se uvjeti moraju ispuniti da se rebalans smatra potrebnim. No vjerojatno će se izvoditi kada pozicija dosegne određeni prag rizika zbog velikog leverage-a. Predstavljanje Binance leverage tokena zakazano je za četvrtak 14. svibnja 2020. godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

The post Binance vraća opciju trgovanja leveragem! appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit