Binance predstavlja Venus – konkurenciju Facebookovoj Libri

Vodeća burza kriptovaluta Binance pokreće projekt javnog blockchaina “Venus” usmjeren na razvoj lokaliziranih diljem svijeta.

U priopćenju objavljenom 19. kolovoza, Binance tvrdi da je u dobroj poziciji za pokretanje takvog valutnog ekosustava jer već ima “Binance Chain” sa širokom bazom korisinika i već uspostavljenom globalnom mjerom suglasnosti.

Korištenje postojećeg znanja

Burza navodi da traži partnerstvo s državama, korporacijama, tehnološkim kompanijama i drugim projektima kriptovaluta i kako bi se razvio novi valutni ekosustav koji će osnažiti i razvijene zemlje, kao i zemlje u razvoju.

Vizija burze vezano za ovaj projekt je “izgradnja novog otvorenog saveza i održive zajednice” koja uključuje partnere koji imaju utjecaj na globalnoj razini.

Binance Chain već ima iskustva sa pokretanjem matičnih , uključujući vezan za bitcoin (BTCB) i Binance BGBP vezan za funtu (BGBP).

Iz Binancea navode da će iskoristiti svoju postojeću infrastrukturu i iskustvo sa različitim regulatornim uređenjima. Na ovaj način žele konsolidirali sustav za kontrolu rizika u skladu s propisima i izgraditi višedimenzionalnu mrežu za suradnju na projektu Venus.

Natjecanje s Librom

Izgleda da se novi ambiciozni pothvat kompanije Binance direktno natječe s planovima Facebooka u pokretanju vlastitog Libra vezanog za fiat valute. Podsjetimo, projekt Libra pokrenuo bi globalnu mrežu za plaćanja kriptovalutama ugrađenu u tri kompanije u potpunom vlasništvu diva društvenih medija, Facebooka: “WhatsApp”, “Messenger” i “Instagram”.

Svojim izborom imena “Venus” (Venera) Binance, baš poput Facebooka i njegove Libre te Gemini burze braće Winklevoss, također ulazi u tzv. astrološke vode.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit