Bafetov “učenik” optimističan je u vezi bitkoina uprkos negodovanju njegovog mentora

Investitor Kamat Palihapitija je optimističan u vezi bitkoina, kaže da Vorenu Bafetu i Čarliju Mangeru tehnologija nije u njihovom “krugu kompetencije”.

Kamat Palihapitija, samoproklamovani “učenik” investitora Vorena Bafeta i Čarlija Mangera – rekao je da dva kripto skeptika “nisu u pravu” u vezi bitkoina (BTC), izveštava CNBC 9. maja.

Početkom ovog meseca, Bafet i njegov pomoćnog Manger su ponovo pljuvali po bitkoinu. Ranije ove godine, Bafet je rekao da bitkoin ne zadovoljava uslove da bude valuta.

U interjvuu sa CNBC-om, osnivač i izvršni direktor kompanije Social Capital Palihapitija govorio je o investicionim savetima koje mu je dao Bafet – “definišete krug kompetencije i ostanete unutar njega”, naglašavajući da “tehnologija nije u njegovom krugu kompetentnosti.”

Što se tiče Mangera, Palihapitija je rekao: “Mislim da je stvarno nepravedno da podcenjujete nešto što ne razumete”, dodajući da:

“Mislim da su svi oni izuzetni u onome što rade.”

Palihapitijia, investitor koji je na tržištu bitkoina od 2012. godine, primetio je da se kripto tržište tada i sada drastično razlikuje, delom zbog dugoročnog gladišta HODLera na bitkoin kao “zaštitu postojeće finansijske strukture”:

“Osećam se kao da sam u dva različita univerzuma, potreban mi je pasoš između sveta bitkoina i mog regularnog sveta.”

Palihapitijin portfolio sastoji se od 99% nerizičnih i 1% rizičnih akcija, sa bitkoinom na koji se poput zlata gleda kao na imovinu, ali je stavljen u tih 1% zbog nedostatka korelacije sa tradicionalnim finansijskim tržištem:

“Zaista je važno da ne zaboravite šta se desilo [za vreme ekonomske krize 2008. godine]. Zašto bi bilo nelogično imati nepovezanu zaštitu? Ovde se radi o kupovini osiguranja.”

Cointelegraph je objavio mišljenje stručnjaka ranije ove nedelje o tome zašto Bafet i Volstrit treba da prihvate i bitkoin i blokčein tehnologiju kako ne bi zaostajali.

Neki na Volstritu već su se usmerili ka kripto sferi, kako je Goldman Saks prošle nedelje najavio da će u budućnosti ponuditi bitkoin ugovore, a vlasnik Njujorške berze navodno je pokazao interesovanje da kupcima omogući da kupuju i čuvaju BTC.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit