Austrija podržava istraživanje Blockchaina sa 8 milijuna eura, a gdje je Hrvatska?

Austrijska vlada ulaže znatan napor na istraživanje kako primijeniti blockchain tehnologiju u poslovnim aplikacijama.

Novi istraživački institut namijenjen kripto ekonomiji, a sa sjedištem na Bečkom sveučilištu, University of Vienna, je 5.12. okupio preko 500 osoba kako bi ih upoznali s istraživanjima. Na eventu je bio prisutan i Harald Mahrer, austrijski ministar znanosti, istraživanja i ekonomije.

Povezujemo eksperte iz cijele zajednice, kako bi potrebe naših poduzetnika mogle biti uključene u raspored nadolazeće uprave. U Europi, Austrija već ima vodeću ulogu na području Blockchain tehnologije, a pred nama je jako ambiciozan plan. Sada trebamo osigurati da se idući koraci naprave kako bi stvorili temelje za primjenu u realnim poslovnim aplikacijama. Inače će to biti prepreka našeg poslovnog sektora. Harald Mahrer

Ministarstvo je izjavilo da će podržati istraživanja na području blockchaina s 8 milijuna eura, inicijativom koja će ohrabriti sektor da razvije različite digitalne usluge primjenom blockchaina.

Blockchain nudi izvanredne prilike za nove poslovne ideje. Sada je vrijeme da se te mogućnosti istraže bez tabua i regulacijskih okvira.

Slovenija aktivno radi na primjeni blockchaina, a evo sada još jedna država iz regije kreće u ovome smjeru. Pravo je pitanje, hoće li uskoro i Hrvatska shvatiti kakva tehnologija upravo dolazi i pozicionirati se u tom sektoru?


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit