Aurora s $90M financira razvoj Dappova na Near Protocolu

Aurora, Ethereum Virtual Machine (EVM) dizajniran za skaliranje decentraliziranih aplikacija izgrađenih na Near protokolu, pokrenula je fond za development vrijedan 90 milijuna dolara.

Fond je pokrenut danas u partnerstvu s Proximity Labsom i bit će usmjeren na financiranje aplikacija za DeFi sektor na Near protokolu.

Near Protocol je DApp platforma koja se fokusira na upotrebljivost među programerima i korisnicima. Kao novi layer 1 konkurent Ethereumu, Near Protocol je također sposoban za obrađivanje pametnih ugovora i pokreće ga konsenzus mehanizam “Proof of stake”.

Financiranje je osigurao Aurora Labs, koji je dodijelio 25 milijuna AURORA tokena, trenutno u vrijednosti od otprilike 90 milijuna dolara. Sredstva su dodijeljena iz Aurora DAO riznice u Proximity Labs.

Kao rezultat modela financiranja, Proximity Labs će sada biti odgovoran za upravljanje sredstvima i davanje bespovratnih sredstava programerima koji imaju za cilj izgraditi DeFi Dappove na Aurori.

Tim Aurora Labsa vjeruje da će struktura financiranja temeljena na tokenima također povećati aktivnost u cijeloj mreži. Osnivač Aurora Labsa, dr. Alex Shevchenko izjavio je da će pokretanje novog fonda tokena pomoći da razvoj Ethereum aplikacija na Near protokolu bude privlačniji za programere.

“Aurora DAO nastavlja svoju misiju proširenja Ethereum ekonomije izvan Ethereum blockchaina. Ovaj potporni fond je sljedeći veliki korak u razvoju Aurora ekosustava i sretan sam što nas Proximity Labs prati na ovom putu.”

EVM je računalni “motor” baziran na blockchainu u jezgri Ethereumovog operativnog sustava, odgovoran za izvršenje transakcija, implementaciju pametnih ugovora i druge operativne funkcionalnosti, uz omogućavanje razvojnim programerima da izgrade Dappove na ovom blockchainu.

Sve veći broj neovisnih blockchaina usvojio je EVM kao zadani mehanizam za pametne ugovore, uključujući BNB Chain, Avalanche Chain, Polygon i Fantom.

* indicates required

The post Aurora s $90M financira razvoj Dappova na Near Protocolu appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit