Analiza XRP/BTC na dan 3.5.2018

Ripple predstavlja kralježnicu Ripple Net-a i jednu od najutjecajnijih kriptovaluta na globalnoj razini sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od oko 33 miljarde USD, što ju stavlja na 3. mjesto tržišne kapitalizacije. Osnovan od strane Jeda McCaleba (Stellar) i Chrisa Larsena, vlasnika OpenCoin kompanije, Ripple je dizajniran 2012. godine kao sredstvo instant plaćanja. Imajući na umu kontroverzu koja se svakodnevno stvara oko Ripple-a, ključno je razumjeti cilj i misiju samog projekta.

Naime, Ripple u suštini djeluje kao transporter novca putem matičnog RippleNet-a između banaka te ostalih financijskih institucija, čime se uvelike ubrzava protok istog uz vrlo niske provizije, dok se svi podaci o transakcijama bilježe na decentraliziranom ledgeru. Imajući na umu pojam „decentraliziranost“, sama korporacija je vrlo često bila na meti kritičara koji vrlo često pogrešno interpretiraju njegovo značenje uporno uvjeravajući javnost na centraliziranost Rippleovog ledgera. Uzevši u obzir tvrdnje kritičara, sasvim je jasno da postoje određeni razlozi tome. Iako svatko može postati validator, postoji određena grupacija servera poznatih kao pouzdani validatori (UNL) preporučenih korisnicima od strane same kompanije. To ne znači da mreža ovisi o Ripple-u, odnosno preporučenim validatorima, nego je pojedincima dan izbor odabira vlastite liste validatora. Opcija odabira vlastite UNL, korisnicima pruža mogućnost korištenja mreže u slučaju propasti same kompanije. Unatoč tome, Ripple je osuđen na kritike zbog slučaja s validatorima.

U ovoj godini, cilj Ripple-a je osigurati potpunu decentralizaciju putem smanjenja broja preporučenih validatora uz povećanje third-party validatora, ali i želja za poboljšanjem reputacije kroz aktivno rješavanje problema koje su definirali korisnici te unapređenje samog sustava. Naposljetku valja navesti da saturiziranjem samog tržišta, tijekom druge polovice ove godine možemo očekivati ulazak većeg broja institucionalnih investitora, te nastavak porasta zainteresiranosti za ulaganje u kripto svijet.

Napravili smo valnu i graficku analizu, koje su kreirane putem Tradingview platforme i one odražavaju naš pogled na trenutačnu situaciju.

Valnu analizu možete pogledati ovdje,

A grafičku analizu ovdje.

Ukoliko ste pratili prošle analize, mogli ste se uvjeriti u točnost prognoza baziranih na dubinski obrađenim informacijama objavljenih prethodnih tjedana pod sekcijom Community. Pod navedenim odjeljkom su smještene uspješne analize Ethereum-a, Litecoin-a, NEO-a i mnogih drugih.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline