Analiza DASH/BTC na dan 15.5.2018

Digital Cash, brandom poznatiji kao Dash predstavlja valutu utemeljenu početkom 2014. godine pod vodstvom CEO-a Evana Duffielda baziranog na X11 algoritmu koja je tijekom svojih početaka nekoliko puta mijenjala fokus u sklopu vlastitog brendiranja, ali i nazive.

Dash funkcionira putem P2P formata čime se korisnicima te valute na korištenje nudi mnoštvo usluga, od kojih valja detaljnije navesti one najčešće korištene, kao što su instantne i privatne transakcije, no o tome nešto kasnije. Dash drži 13. mjesto sa oko 3,2 milijarde dolara tržišne kapitalizacije. Kao i kod Bitcoina, maksimalna cirkulacija tokena koji mogu biti izminirani je ograničena, uz nešto nižu razinu potrošnje električne energije zahvaljujući X11 algoritmu, što čini brojku od oko 18 milijuna tokena ( trenutno u optjecaju nešto više od 40% ). Vrlo visoka ovlaštenja Masternode-ova, financiranih od strane holdera koji kolateralno sadržavaju više od 1000 DASH-a, odnosno servera zaduženih za validiranje privatnih i instantnih transakcija, uz brigu o napretku i evoluciji samog DASH-a i cijelog community-a, čime se zauzvrat omogućuje istima da ostvare pravo na naknadu za ustupanje spomenute količine DASH tokena kroz svojevrsnu dividendu u prosječnom iznosu od oko 8% povrata godišnje na protuvrijednost 1000 ustupljenih DASH-a Masternode serverima ( 45% nagrade po bloku ide korisniku koji je ustupio traženu količinu DASH-a Masternode serveru, 45% Masternode serveru, 10% u korist developmenta DASH-a čime se ostvaruje samofinanciranje, kao jedna od glavnih prednosti u odnosu na Bitcoin).

Kontroverzna stavka DASH-a je anonimnost, što je veliki problem mnogih projekata koji se vrlo često referiraju na potpunu anonimnost i diskretnost korisnika koji izvršavaju transakcije putem istih, iz razloga što postoji određena doza ranjivosti sustava u pogledu anonimnosti, primjerice na području same validacije gdje određeni Masternode bilježi detalje transakcije koja u teoriji treba biti potpuno anonimna, a s time i informacije koji se bilježe, kako bi se izbjeglo curenje informacija prema korisnicima koji kolateralno ustupaju svoja sredstva DASH-a Masternode-ovima. Valja spomenuti da je za pohranu većih iznosa preporučljivo koristiti cold storage opciju, s dodatnom razinom opreza uglavnom u obliku hard walleta.

Ukoliko ste pratili prošle analize, mogli ste se uvjeriti u točnost prognoza baziranih na dubinski obrađenim informacijama objavljenih prethodnih tjedana pod sekcijom Community. Pod navedenim odjeljkom su smještene uspješne analize Ethereum-a, Litecoin-a, NEO-a i mnogih drugih.

Grafička analiza: https://www.tradingview.com/chart/DASHBTC/b40JHKk5-DASH-analysis/

Valna analiza: https://www.tradingview.com/chart/DASHBTC/1xmByqvs-DASHBTC-analysis/

 


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline