Američka kripto burza lansirala svoju karticu u šest europskih zemalja

Vodeća američka kripto burza Coinbase lansirala je svoju Visa debitnu karticu u šest europskih zemalja.

Od sada će vlasnici kartica u Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Irskoj i Nizozemskoj moći koristiti kartice koje se sinkroniziraju direktno s njihovim Coinbase računima. Kartica dolazi i kao mobilna aplikacija za iOS ili Android i kao fizička kartica koja se može koristiti za povlačenje valuta s bankomata.

Nova Coinbase ponuda korisnicima navodno dopušta da troše kriptovalute kod svakog trgovca koji prihvaća Visa kartice. Korisnici mogu odlučiti koju kriptovalutu žele koristiti za plaćanje u aplikaciji, dok Coinbase naknadno i uz proviziju kriptovalute pretvara u gotovinu.

Generalni direktor Coinbasea za Veliku Britaniju Zeeshan Feroz rekao je: “Možete platiti namirnice bitcoinom (BTC), a zatim kavu litecoinom (LTC) odmah nakon toga.”

U Velikoj Britaniji kartica za korisnike prvi put je lansirana u travnju ove godine. Karticu je izdala kompanija , koju je regulirala Služba za financijske usluge kao certificirani izdavač elektroničkog novca i platnih instrumenata.

Burza sa sjedištem u San Franciscu značajno je proširila svoje ponude tijekom godine. U svibnju ove godine proširila je usluge trgovanja na još 50 zemalja i dodala podršku za trgovanje svojim USDC za 85 zemalja. Coinbase je također dodao u svoj Coinbase Earn program, koji korisnike nagrađuje kriptovalutom za gledanje obrazovnih videozapisa.

Unatoč nedavnim dodacima, potpredsjednica Coinbasea za biznis, podatke i međunarodnu suradnju, Emilie Choi, rekla je da burza trenutno ne ulaže u sektor decentraliziranih burzi, čak ni nakon kupovine decentralizirane platforme za trgovanje Paradex prošle godine.

“Moramo se pobrinuti da, ako ponudimo opciju decentralizirane burze, to radimo na siguran način. Mislim da trenutno nije sasvim sigurno kako bi to funkcioniralo. Mislimo da je ovaj sektor zanimljiv, ali trenutno u njega ne ulažemo aktivno”, izjavila je Choi.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline