AMD pokreće osam novih ‘blokčein rešenja’

AMD, proizvođač poluprovodnika iz Kalifornije, sklopio je partnerstvo sa sedam velikih tehnoloških kompanija kako bi napravio osam novih rigova za rudarenje kriptovaluta, navodi se na zvaničnom veb-sajtu AMD-a 5. novembra.

Prema spisku novih mašina za rudarenje na AMD-ovom sajtu pod nazivom “AMD i blokčein tehnologija”, firma je sklopila saradnju sa Sapphire, ASROCK, ASUS, MSI, Biostar, TUL i Rajintek-om kako bi napravila osam različitih rigova koji se mogu pohvaliti “ultimativnom stabilnošću”, “stalnim radom” i “vrhunskim kvalitetom”. Cena opreme još uvek nije precizirana.

Na svom veb-sajtu AMD naglašava da će partnerstvo doneti nova “blokčein rešenja” na tržište, dizajnirana da zadovolje različite aspiracije “inovativnih blokčein platformi”. Kriptovalute se pominju samo dvaput na stranici kao “najpoznatiji vid upotrebe” blokčein tehnologije, i u naslovu “Blokčein izvan kriptovaluta”.

Kao deo promocije firme za novu liniju hardvera AMD je 31. oktobra objavio video o blokčeinu, u kome su objašnjene ključne odlike tehnologije, navodeći poverenje, integritet i bezbednost kao glavne prednosti.

Taj potez dolazi samo nedelju dana nakon što je AMD objavio finansijski izveštaj iz trećeg kvartala 2018. godine, gde je kompanija izjavila da je prodaja grafičkih kartica (GPU) u trećem kvartalu bila zanemarljiva. Štaviše, izveštaj je dodao da je i prosečna prodajna cena GPU-a smanjena zbog manje prodaje.

Kao što je Cointelegraph ranije izvestio, kao kompanija, AMD nije uvek izražavala pozitivan stav prema blokčeinu. U aprilu je njen generalni director, Lisa Su, rekla da je blokčein “veoma važna tehnologija” sa velikim potencijalom u pogledu transakcija. Bez obzira na to, prema rečima direktora AMD-a, u kratkom periodu tehnologija je izazvala “malu distrakciju”.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit