Amazonov Twitch uklonio opcije plaćanja u kriptu

Striming usliga u vlasništvu Amazona, Twitch, je uklonila bitkoin (BTC) i bitkoin keš (BCH) kao opcije plaćanja za pretplatu. Promenu je prijavio korisnik Reddit-a 23. marta.

Korisnik je primetio da je Twitchnudio opcije plaćanja u BTC i BCH koje koristi BitPay kao procesor plaćanja, ali je u prethodnih nekoliko nedelja “uklonjen kao metod plaćanja za sve zemlje”. Jedan korisnik, naizgled ogorčen, je primetio da su otkazali sve njihove Twitch pretplate i poslali pomoćnu uplatnicu na adresu kompanije.

Drugi korisnik Reddit-a je 20. marta tvrdio da je Steamlabs, popularni softver za striming koji se koristi od strane korisnika Twitch-a,  uklonio podršku za kriptovalute. Prema navodima korisnika, nova verzija softvera koja je nedavno puštena u rad ne sadrži podršku za donacije u kriptu.

Twitch nije odgovorio na zahtev Cointelegraph-a za komentar do trenutka objavljivanja članka.

U junu 2018, jedan od vodećih sajtova za rezervaciju putovanja Expedia.com je potvrdila Cointelegraph-u da je prestala da prihvata bitkoin kao metod plaćanja za hotele ili letove.

Kako je objavio Coointelegraph u avgustu 2016. godine, Twitch je ranije ponudio bitkoin kao opciju plaćanja koristeći Coinbase za obradu plaćanja.

U septembru prošle godine, bivši izvršni direktor kompanije, Metju Dipietro, se pridružio kripto startapu Kin Ecosystem Foundation kao direktor marketinga.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit