Akcije Canaan-a pale 40% od IPO-a u novembru

Akcije kineskog bitkoina (BTC) rudarskog giganta Canaan Creative-a zabeležile su pad vrednosti od 40 procenata od novembarske inicijalne javne ponude (IPO).

Depozitarne akcije kineskog bitkoina (BTC) rudarskog giganta Canaan Creative-a zabeležile su pad vrednosti od 40 procenata od novembarske inicijalne javne ponude (IPO).

Canaan je bio prvi bitkoin rudarski gigant koji je izašao u javnost na velikoj američkoj berzi i uspešno se kretao kroz IPO. Međutim, akcije rudarskog giganta pretrpele su snažan pad od početka IPO-a 21. novembra. Vrednost cene kompanije porasla je čak 13 dolara po akciji na dan lansiranja i od tada pada do današnje vrednosti od 5,25 dolara, što predstavlja pad cene od 40%.

Nakon što nije uspeo da osigura IPO u Hong Kongu prošle godine, Canaan se obratio Sjedinjenim Državama, nadajući se da će prikupiti 400 miliona dolara. Međutim, kompanija je uspela samo da prikupi 90 miliona dolara, manje od 25% od planiranog iznosa.

Canaan je pretrpeo zastoj kad je postalo jasno da se njegova najveća podrška, Credit Suisse, odlučila povući nedelju dana pre IPO-a. Prema ljudima koji su upoznati sa temom, Credit Suisse je bila zabrinuta da li ponuda može obezbediti dovoljno naloga.

Canaan-ov konkurent takođe podnosi IPO kod SEC-a

Bitmain, najveći konkurent  Canaan-u, je krajem oktobra bez pompe podneo prijavu za IPO pri američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC).

Anonimni izvori su u to vreme rekli da je nemačka multinacionalna Dojč banka sponzorisala aplikaciju. Iako nijedan javni cilj nije objavljen, izveštaji su ranije predviđali da bi iznos mogao biti između 300 i 500 miliona dolara.

S obzirom da najveći konkurenti Canaan-u diše uz vrat, mogućnost da Canaan izgubi tržišnu poziciju uskoro bi mogla postati stvarnost. Pogotovo sada kada je suosnivač Bitmain-a i  milijarder Vu Jihan ponovo došao na čelo kompanije, najavljujući nove prodajne inicijative za privlačenje novih klijenata.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit