Agharta hard-fork donosi potpunu kompatibilnost između ETC-a i ETH-a

ETC Labs radi na tome da obezbedi potpunu kompatibilnost između ETC-a i ETH-a, jer bi predstojeći Agharta hard-fork trebalo da stvori kompatibilnost između ove dve mreže

Predstojeći hard-fork Itirijum Klasika (ETC) Agharta uključivaće karakteristike Konstantinopolj forka Itirijuma (ETH) u nameri da ETC postane potpuno kompatibilan sa Itirijumom.

U saopštenju za štampu podeljenom sa Cointelegraph 26. decembra, ETC Labs je dalje potvrdio svoju nameru da obezbedi potpunu kompatibilnost između ETC-a i ETH-a, jer se očekuje da će nadolazeće ažuriranje Agharta stvoriti povratnu kompatibilnost između dve mreže. Teri Kalver, direktor ETC Labs-a, prokomentarisao je:

„Ethereum Classic Labs jedan je od prvih inkubatora koji su podržali inovativne projekte na Itirijum Klasik blokčeinu. Kompatibilnost između ETC mreže i ETH mreže će ubrzati razvoj Itirijum Klasik zajednice i ekosistema.“

ETC Labs dalje ističe da su ETC i ETH izrasli iz istog korena i da će obnavljanjem „tehničke kompatibilnosti poboljšati razvojne procese i omogućiti razlike uz smanjenje poremećaja.“ Osnivač ETC laboratorija, Džejms Vo, takođe je prokomentarisao nadolazeći hard-fork:

„Ovo ažuriranje je signal da želimo da budemo kompatibilni sa Itirijumom. Verujemo u uspeh javnih blokčeinova, jer su izgrađeni na snazi zajednice.“

Agharta hard-fork očekuje se oko 15. januara

U decembru, koordinator ETC Core tehnologije Stevan Lohja objavio je da su se glavni programeri ETC-a i učesnici ekosistema koji su učestvovali u ekosistemu dogovorili o ciljnom broju bloka za aktiviranje mreže, kao i periodu ispitivanja testneta za veću sigurnost. “Glavni programeri su se složili da aktiviraju Agharta na mainnet-u u bloku 9_573_000 koji se očekuje oko 15. januara 2020.”, rekao je Lohja.

ETC Labs Core menja ime u ETC Core kako bi se razjasnila razlika sa ETC Labs

Takođe u decembru, Lohja je objavio da je ETC Labs Core preuređen u ETC Core. Lohja je rekao da će ovaj ribrending pomoći kompaniji da se diferencira od ETC Labs, jednog od prvih inkubatora koji su podržali inovativne projekte na Itirijum Klasik blokčeinu.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit