5.200 trafika u Francuskoj sada prodaje bitkoin

Francuski kripto startap Keplerk ponovo je pokrenuo uslugu prihvatanja plaćanja u bitkoinu (BTC) u preko 5.200 trafika u Francuskoj od 10. oktobra.

Usluga je prvi put pokrenuta u januaru

Nakon što je suspendovao uslugu za manje od dva meseca nakon lansiranja u januaru, iz Keplerka navode da će njihovi kupci moći da kupe bitkoin na mašinama za kupovinu cigara u vrednosti od 50, 100 ili 250 evra, prenosi francuski informativni kanal BFM TV 10. oktobra.

Prema izveštaju, plaćanje bitkoinom na svih 5.200 lokacija biće izvodljivo putem Keplerk-ove partnerske kompanije Bimedia, koja će obezbediti terminale za plaćanje.

Kao što je ranije objavljeno, Keplerk-ova prvobitna prodaja u januaru 2019. godine navodno je obuhvatala samo šest trafika, dok su druge publikacije objavile da je u programu učestvovalo čak 24 prodavnice. Tada je suosnivač Keplerk-a Adil Zakhar izjavio da firma planira da proširi projekat na 6.500 trafika do februara, uprkos izveštajima da centralna banka Francuske nije podržala inicijativu.

Usvajanje bitkoina naglo raste u Francuskoj

U međuvremenu, Francuska očigledno beleži porast usvajanja kriptovaluta. Krajem septembra Cointelegraph je izvestio da će preko 25.000 prodajnih mesta 30 francuskih prodavaca, uključujući gigante sportske odeće Decathlon i kozmetičku prodavnicu Sephora, početi sa prihvatanjem BTC plaćanja početkom 2020. Kako je ranije objavljeno u septembru, francuska jedinica Domino’s Pizza organizovala je takmičenje sa nagradom od 100.000 evra u bitkoinu ili gotovini.

Dana 12. septembra, francuski ministar ekonomije Bruno Le Mer je tvrdio da francuske vlasti ne planiraju da oporezuju kripto-u-kripto trgovanje, već će razmotriti oporezivanje kada se kriptovalute prodaju za fiat novac.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit